Kuchyně,potraviny - na plísně bez chemie?

9. března 2015 v 17:05 | Marek Frnka |  Vychytávky
Houbička na nádobí největším zdrojem baktérií v bytě?...., ocet, ananas...co to má společné? Redukci plísní a bakterií bez chemie. Když kupuju ananas, koukám zda na spodek ananasu je co nejmíň plísně. Když už tam něco málo je, dá se s tim něco dělat? A co s houbičkou na nádobí kterou možná otíráme i kuchyňskou linku a prkýnko na krájení?



Při vybalení nákupu posprejuju octem spodek ananasu - osvědčilo se mi. Nesetkal sem se že by po dobu skladování v domácnosti se na ananasu pak objevila zespoda plíseň. Což je běžné v obchodech. Najít takový kde není ani náznak plísně je známka čerstvosti a dobré přepravy z místa sklizně. Přesto i doma může plíseň naskočit když zapomenu použít ocet.

A houbičky na nádobí a otírání kuchyňské linky? Jasně, měnit často za nové... Ale i tak se zbytky bakterií množí v houbičce, a i zde je ocet užitečný a levný přírodní prostředek. Používám 50/50 voda s octem naředěné ve sprejovací nádobě. Ta stojí vždy po ruce na kuchyňské lince.

Největším zdrojem baktérií v bytě bývá většinou houbička na nádobí (i pokud máme myčku a otíráme jen plochy kuchyňské linky či prkýnko na krájení...).

Vygooglit lze snadno desítky praktických postupů s klíčovými slovy: Ocet na plíseň .
Používají se i jiné možnosti: naředěná směs vody s TTO (éterický čajovníkový aromaolej), MMS, koloidní stříbro, "mrtvá voda" atd.

Na potraviny používám pouze ocet... Ostatní už vyžaduje nějaké zkušenosti a vyjde dráž. A dalším faktorem je u octa naprostá bezpečnost.

Jaké máte vlastní zkušenosti, ať už moderní přírodní cesty nebo "babičkovské rady" ?
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama