Divoké polní býlí v kuchyni a přírodní drogerii

4. dubna 2015 v 14:51 | Marek Frnka |  V přírodě
Tak někdo potřebuje cítit jaro (nebo že žije naplno a cítí Život) pomocí pomlázky, jinej si šlehne něco jinýho..., a mě stačí že sem horko těžko našel první mladé kopřivy ... Tak pro změnu že bych letos vyzkoušel nějaký to divoký jarní rostlinstvo a nejen tradiční kopřivu do Hlavičky v remosce? Jak jste na tom s experimenty v kuchyni a jak poznáme co z divokých rostlin je jedlé?


...popenec, karbinec, moc lidí nezná na rozdíl od našich (pra) babiček. Jak to jen může chutnat? Snad to nezkazí chuť, a když toho udělám méně na zkoušku nejdřív s cuketou..., nebo se salátem s rukolou...

Tady trocha inspirace do kuchyně:

Kupa receptů a užitečných odkazů pro experimenty v kuchyni:

Neznáte jak vypadá která rostlina a bojíte se zda neni jedovatá?

Už dříve vyšla kniha Dagmar Lánské: Jedlé rostliny z přírody.

No a kromě jídla, samozřejmě obrovské možnosti experimentování přírodní cestou v domácí kosmetice a drogerii. Už jste zkusili třeba domácí mýdlo s olivovým olejem...?

Kursy Přírodní kosmetika hrou:
Kosmetika hrou a tady jejich zajímavá videa: Videa výroby kosmetiky


Etické zásady sběračů divokých rostlin podle Marka Vorderbruggena
1. Respektuj zákony, respektuj vlastnická práva.
2. Respektuj zemi, nezanechávej po sobě zbytečné stopy.
3. Respektuj rostlinu, netrhej více, než rostlina snese.
4. Respektuj sebe, vyhýbej se znečištěným lokalitám, sbírej jen rostliny, které dobře rozpoznáš. (zdroj: http://www.sedmagenerace.cz/text/detail/divoke-a-zapomenute )
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama